Ekudden Kurs- och lägergård består av våra två boningshus, Friden och Fröjden. Totalt finns 12 sovrum och 39 bäddar.


Vardera hus har ett fullutrustat kök. I huset Fröjdens kök finns dubbla uppsättningar av spis och ugn för att enkelt kunna laga mat till många hungriga magar. Här finns även en matsal för upp till 40 personer.


I huset Friden finner ni förutom ett kök även vårt vardagsrum med soffgrupper och öppen spis och en stor inglasad veranda där ni kan duka upp för ca 25-30 personer.


Omklädningsrum, duschar, toaletter och stor bastu finns i separat byggnad mitt emellan boningshusen. Se flygfoto över gården HÄR.

Ekudden Kurs- och lägergård

Våra hus Friden & Fröjden 

Planritningar & bokad visning

Ibland är det svårt att föreställa sig hur något ser ut och känns utifrån bilder. Du är därför varmt välkommen att boka in en visning med oss där vi visar er husen och gårdens omgivningar. Du kan också se på planritningarna nedan om husens layout passar för just ditt evenemang. På Ekudden finns allt från enkelrum till fyrbäddsrum. Varmt välkomna!


Vill ni se ett flygfoto över gården med översikt över husen och marken klicka på länken HÄR.

FRIDEN

Klicka för stor bild

FRÖJDEN

Klicka för stor bild

BASTUHUSET

Klicka för stor bild

Vanliga frågor


Här har vi samlat svar på våra vanligaste frågor, vid andra funderingar, hör av er! :)

Kan vi ta med egen mat?

Ja, i båda husen finns fullt utrustade kök samt kylskåp och frys för att förvara all er mat.
Vi vill ha hjälp med maten!

Vi kan hjälpa er med kontakt till välrenommerade lokala cateringverksamheter som är vana att leverera till oss. Vid läger och enklare tillställningar kan vi hjälpa till med inköp av mat och matlagning om ni önskar. 

Kan vi grilla utomhus?

Ja, det finns två stora fasta grillplatser (1 m/diameter) en utanför vardera hus. Det finns även en stor grilltunna som är portabel. Ni använder kol eller ved till grillarna.

Finns allt man behöver i köken?

Våra kök är fullt utrustade. Porslin, glas, uppläggningsfat, stekpannor, kastruller, skålar, vispar, kaffebryggare och mycket mer.
Om ni behöver något speciellt som kanske inte tillhör det vanliga i köket så fråga oss gärna om det finns!

Kan vi lämna av mat dagen innan?

Då våra gäster checkar in och ut så är detta inget vi kan garantera tyvärr. Stäm av med oss närmare er ankomst! Vi rekommenderar att göra en online-beställning på Willys Länna eller Coop Port 73 som ligger utmed väg 73 på väg till Ekudden och hämta upp er mat där.


Finns det Wifi och projektor?

Absolut! Det finns wifi i båda boningshusen. Vi har även en projektor och projektorduk om ni ska konferera, visa film eller bildspel på fest. 

Hur många sovplatser finns det?

I huset Friden finns 5 sovrum och 13 bäddar. I huset Fröjden finns 7 sovrum och 26 bäddar. Totalt finns 39 bäddar. Men i några av rummen kan man även ställa in extrasängar vilket kan ge 4-6 extrabäddar. Max kan ni övernatta 43-45 personer. 

Kan man komma med båt?

Ja! Beroende på antal, storlek samt båtdjup så går det bra för våra gäster att komma med båt och lägga till vid vår brygga. Detta behöver ni dock stämma av med oss innan. 

Finns det vattenaktiviteter?

Absolut! Det finns en mindre roddbåt som är fritt att låna under er vistelse. Ni kan även hyra vårt vattensportpaket med 2 kanoter, 2 familjekajaker och 4 SUP:s (stand up paddle boards). Även flytvästar i olika storlekar finns på plats. 

Vad kan vi hitta på i närområdet?

I Gålös vackra miljö finns möjlighet till sälsafari, kajakturer, guidade båtturer, vattenskoter, golf, minigolf, beachvolleyboll, segling, paintboll, ost -och vinprovning. Vi hjälper er med inspiration till att sätta guldkant på er vistelse!

Går det att åka kommunalt? 

Absolut, från Stockholms central tar ni pendeltåg till Västerhaninge station och därifrån buss 845 till Hasslinge Gård. Bussen stannar 300 meter från anläggningen. Resan tar 55 minuter. Planera er resa på www.sl.se

Kan man duka upp utomhus?

Det finns flera stabila långbord i trä utomhus om man vill duka upp till fest eller bara njuta av sin mat utomhus. Det finns även portabla bord och bänkar som ni kan använda på huset Fröjdens terass eller på den inglasade verandan vid huset Friden. 

Finns det en ljudanläggning?

Nej, det finns ingen ljudanläggning på Ekudden men det finns enklare högtalare i varje hus som går att koppla till mobil via bluetooth.


Ingår bastun vid bokning?

Ja! Ni har alltid fri tillgång till vår bastu för 8-10 personer när ni bokar er vistelse. Det finns några tillval som inte ingår vid bokning; lakan och handduks-set, lilla baren/kiosken, vattensportpaketet med kanoter, kajaker och SUP:s samt vedsäckar. 

Finns det matrial för lekar och sport?

Ja! Här finns bland annat kubb, pingisbord, brännboll, fotbollar, badmintonrack, enklare träningsredskap med mera som är fritt att låna. 

Vilka andra aktiviter finns att göra?

På Ekudden kan ni bada bastu, ta ett dopp i havet från bryggan eller stranden, paddla kanot/kajak/SUP, annordna lekar och sportaktiviteter på gräsplanen, vandra Stegsholms naturslinga på 3 km och ta en fika på Stegsholms Gård m.m.

Finns det parkering?

Det finns gott om parkering på anläggningen för ett 10 tal bilar. Vet ni att ni blir många fler bilar så kontakta oss i förväg så kan vi försöka lösa fler parkeringsplatser.

Hur funkar det med betalning?

Vid bokning faktureras en bokningsavgift om 50% av boendekostnaden, denna faktura förfaller efter 7 dagar. När bokningsavgiften är inbetald är bokningen slutgitligt bekräftad. Resterande belopp faktureras och förfaller 30 dagar innan ankomst.